In vijftien jaar heeft Eetcafé 1837 een zodanige ontwikkeling doorgemaakt dat de naam ‘eetcafé’ niet helemaal de lading meer dekt. Eigenaresse Kim Kleijweg wil niet te hoog van de toren blazen maar ook niet vals bescheiden zijn, als ze zegt dat de term Grand Café anno 2018 beter van toepassing is.

Grand Café 1837 heeft met de komst van topkok Mike van Rheenen uit Pijnacker een flinke stap vooruit gemaakt in het culinaire aanbod. Met de zogenoemde Josper worden heerlijke grillgerechten gemaakt die een prachtige aanvulling zijn op het al niet geringe aanbod van het keukenteam van 1837.

Wat de Josper binnen doet, doet de Ofyr buiten. De Ofyr is een barbecuebereider van het hoogst denkbare niveau. Zeker met de komst van ‘de Boerenstal’ als oud-Hollandse zaal voor allerhande feesten, partijen, vergaderingen, bruiloften, walking dinners en ga zo maar door, zijn de uitgebreide keukenfaciliteiten een uitkomst. Het Grand Café, het terras en ‘de Boerenstal’ vormen een schitterend geheel in welk jaargetijde en bij welke weersomstandigheden ook.

In de nog niet voorbije zomer was het terras onder de grote oude bomen een van de beste plekken van Nootdorp om te vertoeven en dat is half september nog steeds het geval. In het Grand Café kunnen de gasten zes dagen per week terecht. Alleen op maandag is 1837 gesloten. Soms zijn er zo veel gasten dat ‘de Boerenstal’ even wordt benut als ‘uitbreidingslocatie’ van het à la carte gedeelte. Dat gebeurt uiteraard alleen op dagen dat ‘de Boerenstal’ niet is ‘afgehuurd’ voor deze of gene gelegenheid.

“de Boerenstal voorziet in een behoefte binnen de gemeenschap”, zegt Kim. “Vooral natuurlijk voor de gasten die nu veel meer faciliteiten tot hun beschikking hebben, maar ook voor ons als team. Ons werk is er gevarieerder door geworden en onze medewerkers hebben meer doorgroeimogelijkheden. Bovendien  komt onze nieuwe keuken tussen het Grand Café en ‘de Boerenstal’ optimaal tot zijn recht.”

De Nootdorpse onderneemster is en blijft een perfectionist die altijd alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. Als gast of organisator van een feest of gewoon als bezoeker van Grand Café 1837 hoef je er niet over te twijfelen dat alles geregeld en uitgevoerd wordt zoals dat van tevoren is afgesproken en vastgelegd. En als er wat is, dan wordt het meteen gecorrigeerd. Zo ging dat altijd al bij het Eetcafé 1837 maar zeker ook in het Grand Café 1837!

Kerkweg 2
2631CD Nootdorp
015-3108383

Bron: https://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/93326/eetcafe-1837-heet-nu-grand-cafe-1837