Beste Gast,

Wederom in onze agenda de welbekende Wijn Spijs avonden. Bijzondere dineravonden in ‘de Boerenstal’ waarbij de combinatie van wijn met het gerecht centraal staat. Op advies de naam gewijzigd naar Wine & Dining. Onze keukenbrigade bereidt een 4-gangen diner met amuse. De amuse wordt begeleidt met een glas bubbels en iedere gang met een passende wijn.

Samen met Nootdorper vinoloog Ruben Knijnenburg zijn drie prachtige wijnhuizen geselecteerd. Wij nemen u graag mee naar Italië, Portugal en Chili.De eerste avond serveren wij prachtige wijnen van Cantina Lunaria Orsogna. Dit mooie bedrijf is op gericht door twee zussen, die staan voor biodynamische wijn en het verzorgen van de omgeving.

Data zijn:

  • Woensdag 27 november 2019 – Cantina Lunaria Orsogna – Italië
  • Woensdag 22 januari 2020 – Chateau Esporão – Portugal
  • Vrijdag 6 maart 2020 – Chateau Montes – Chili

Ruben vertelt u tijdens deze avonden alles over de geselecteerde chateaus en de smaakvolle wijnen.U wordt verwacht om 18.30 uur in ‘de Boerenstal’. Het 4-gangen diner met amuse, glas bubbels (ook van het chateau) en een passende wijn bij iedere gang bedraagt €65,00 per persoon. U voldoet op de avond zelf na afloop van het diner. Op onze reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. U kunt kosteloos annuleren tot 3 dagen voor aanvang, daarna zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Actie:
Wanneer u reserveert voor 3 avonden (minimaal 2 personen), ontvangt u op de laatste Wine & Dining avond een fles wijn van Cantina Lunaria van ons! Deze kunt u heerlijk mee naar huis nemen om thuis nog eens na te genieten!

Cantina Orsogna – 27 november 2019
Dit mooie bedrijf is opgericht door twee zussen, die staan voor biodynamische wijn en het verzorgen van de omgeving. De getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen de Majella. 

Esporão – 22 januari 2020
Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 werd de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. 

Montes – 6 maart 2020
In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Montes is inmiddels een vooraanstaande wijnproducent in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

Download hier de menukaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *