Beste Gast,

Wederom in onze agenda de welbekende Wijn Spijs avonden. Bijzondere dineravonden in ‘de Boerenstal’ waarbij de combinatie van wijn met het gerecht centraal staat. Op advies de naam gewijzigd naar Wine & Dining. Onze keukenbrigade bereidt een 4-gangen diner met amuse. De amuse wordt begeleidt met een glas bubbels en iedere gang met een passende wijn.

Samen met Nootdorper vinoloog Ruben Knijnenburg zijn drie prachtige wijnhuizen geselecteerd. Wij nemen u graag mee naar Italië, Portugal en Chili.De eerste avond serveren wij prachtige wijnen van Cantina Lunaria Orsogna. Dit mooie bedrijf is op gericht door twee zussen, die staan voor biodynamische wijn en het verzorgen van de omgeving.

Vrijdag 6 maart 2020 – Chateau Montes – Chili

Ruben vertelt u tijdens deze avonden alles over de geselecteerde chateaus en de smaakvolle wijnen.U wordt verwacht om 18.30 uur in ‘de Boerenstal’. Het 4-gangen diner met amuse, glas bubbels (ook van het chateau) en een passende wijn bij iedere gang bedraagt €65,00 per persoon. U voldoet op de avond zelf na afloop van het diner. Op onze reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing. U kunt kosteloos annuleren tot 3 dagen voor aanvang, daarna zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Montes is inmiddels een vooraanstaande wijnproducent in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.

Montes is toonaangevend in Chili qua wijnproductie. Zij stonden aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes, oprichter van Montes Winery, werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. 

Montes Sparkling Angel
Hier knap je van op! Heerlijk fleurig en verfrissend, met een nootachtige smaak en hele zachte bubbel. 

Amuse van de Chef

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc
Schoolvoorbeeld Chileense Sauvignon! Een frisse wind waait in je gezicht bij het ruiken; expressief, fris en exotisch Sauvignon, met toch een lekker vet mondgevoel. 

Rilette van geconfijte eendenpoot | Eendenlever | Compote van kumquats 

Montes Limited Selection Pinot Noir
Zijdezacht Pinot Noir. Met de voor deze druif zo typerende heldere rode kleur. Zowel in de geur als smaak rood fruit en rozenblaadjes met lichte kruidigheid en ‘a touch of oak’. 

Krokant gebakken tongschar | Knolselderij | Prei | Morrille saus 

Montes Alpha Carmenere
Voor Chili een typische druif; Carmenère. Ga op ontdekkingstocht met deze wijn want er valt veel te ontdekken! Complexe geur en smaak met tonen van witte peper, rode bessen, donkere chocolade, vanille, bramen en pruimen. 

Lamsrumbs | Kruidenkorst uit de oven | Groene asperges | Knoflook tijm jus 

Montes Late Harvest Gewurztraminer
Gemaakt van laat geoogste Gewurztraminer-druiven. Deze druif is intens aromatisch! Heerlijk bloemig, tropisch en fruitig. De smaak is vol, weelderig en mondvullend, maar goed in balans met frisheid. 

Pannacotta van passievruchten | Lemoncurd schuim | Passievruchten ijs