Grandcafé 1837 kan niet wachten om 1 juni weer open te gaan. Kim Kleijweg en haar team hebben de laatste tijd allerminst stilgezeten.

Werkelijk overal is over nagedacht: voldoende ruimte tussen de tafeltjes, ieder een eigen parasol alsmede bijzettafel en een nieuwe toiletgroep die ook vanaf terras bereikbaar is én grotendeels touchless is. Personeel wast minimaal één keer per halfuur de handen, de koks hebben ieder een eigen zone in de keuken, na elk bezoek worden tafels, stoelen en dat wat erop staat gedesinfecteerd. “Onze menukaart wordt in krantvorm uitgedeeld; leuk om mee naar huis te nemen en anders verdwijnt-ie bij het oud papier”, vertelt Kim. “En alles wordt machinaal gereinigd, ook het glaswerk.” Naast de twee terrassen bij het Grandcafé en de Boerenstal, heeft Kim een derde terras geopend aan de waterkant langs het Wilgenpad, aldaar bevindt zich de entree van alle terrassen. Vanaf 1 juni mogen maximaal twee personen aan een tafeltje. Personen uit hetzelfde huishouden mogen met meer personen aan één tafel. “Hopelijk kunnen we met elkaar een succes maken van de horeca heropening. Dat kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt. Misschien mag de horeca dan over een tijdje het aantal personen uit een niet zelfde huishouden aan één tafel opschroeven”, aldus Kim. “Reserveren is in deze tijd verplicht gesteld. We ontvangen de reserveringen bij voorkeur telefonisch”, zegt Kim.

De eerste reserveringen staan al in de agenda. ‘We waren er de laatste avond bij en de eerste avond zijn we er ook’, liet een vaste gast optekenen. “Dat is toch fantastisch? Gasten kunnen weer veilig en vertrouwd bij ons komen genieten van een hapje en een drankje. Daar doen we het voor”, besluit Kim. Reserveer jij alvast een plekje? Kijk op www.grandcafé1837.nl of bel 015-3108383.