In juni was het vijftig jaar geleden dat Gerard Kleijweg en Margreet Kleijweg-Heller op de hoek van de Dorpsstraat en de Kerkweg in Nootdorp Café De Gouden Star overnamen van Jan Schouten. Het café was failliet gegaan en stond te koop.

Gerard en Margreet – toen nog een hecht echtpaar – verbouwden het café grondig en maakten er weer een mooie zaak van. Het echtpaar Schouten bleef in de oude boerderij wonen en zij hadden vanuit hun woning toegang tot het café. Dat was op een zeker moment geen wenselijke situatie meer en toen is er een houten schot getimmerd, met als gevolg dat ze alleen nog maar door het raam naar buiten konden. Al snel verhuisden ze toen naar een gewone woning in Nootdorp.

Over de geschiedenis van De Gouden Star zou Noitdorpsche Historiën of een andere auteur een boek kunnen schrijven. Er is zo ontzettend veel gebeurd in de dertig jaar dat de familie Kleijweg de boel runde. De eerste vijftien jaar deden Gerard en Margreet dat samen en na hun echtscheiding verdween Gerard van het toneel en zette Margreet de zaak voort, totdat dochter Kim in 2003 de zaak overnam en op haar eigen manier voortzette.

Klik hier en lees meer!