Binnen

Geniet van de gezellige en knusse sfeer van Grand Café 1837 en onze uitbreiding ‘de Boerenstal’ sinds eind 2016. Het Grand Café beschikt over 60 zitplaatsen. ‘de Boerenstal’ is geschikt voor gezelschappen tot 130 personen.

Het terras

Geniet heerlijk op ons zonnige terras of zoek beschutting in de schaduw van de 150 jaar oude kastanjeboom of één van de vele parasols. Het terras beschikt over 140 zitplaatsen met een minispeeltuin voor de kleintjes. ‘de Boerenstal’ beschikt over een eigen privé terras.

Kinderen zijn méér dan welkom

Wij bieden elke faciliteit die uw kind wenst; kinderzitjes, kleurplaten, knutselwerken, een speciale kinderkaart, speelhoekje en een minispeeltuin op het terras.

Toegankelijkheid

Bent u slecht ter been? Wij helpen u graag mee naar binnen aan de parkeerzijde van het pand. Wij beschikken over een invalide toilet in het nieuwe gedeelte van ons pand dat vooralsnog buitenom bereikbaar is.

Allergenen

Wij stellen ons als Grand Café 1837 flexibel op tegenover gasten met een dergelijke allergie. Omdat wij het overgrote deel in eigen keuken voorbereiden en bereiden, weten wij wat er in onze gerechten aan ingrediënten worden gebruikt. Hierdoor is het in de meeste gevallen prima aan te passen naar een allergievrij gerecht.

Genieten

Niets is beter dan nagenieten met een drankje of bijpraten tijdens een high tea.

Honden

Op ons terras zijn honden de gehele dag toegestaan. Binnen is het tijdens de lunch mogelijk uw hond mee te brengen. Wanneer ons diner aanvangt (vanaf 17.00 uur) zijn honden niet toegestaan.

GESCHIEDENIS

Het Grand Café is gevestigd in een ruim 300 jaar oude boerderij in het hart van Nootdorp. Grand Café 1837 is niet zomaar een naam. In de 19de eeuw woedde er een felle brand in de dorpskern van Nootdorp waarbij het voorstuk van het pand geheel afbrandde.

De gevelsteen aan de voorzijde van het pand geeft aan J.V. en J.R.L.D. en het jaartal 1837. De initialen J.R.L.D. staan voor investeerder Jan RijLaarsDam en J.V. voor toenmalig uitbater Jacob Vlok. Het jaartal 1837 duidt op de herbouw van het pand. Jarenlang heette het ‘De Vergulde Ster’, in de volksmond ‘De Uitspanning’ waar wagenmenners zich stil hielden om hun paarden te laten drinken en namen daar zelf een hartversterkinkje bij. Pas in de 20ste eeuw werd het café omgedoopt tot ‘De Gouden Star’. Een geliefd dorpscafé, waar generatie na generatie dorpsgenoten elkaar ontmoetten voor een drankje en een hapje. En dit wordt voortgezet in Grand Café 1837!

Vorig jaar is het boerderijen boek uitgebracht. Een prachtige historie staat hierin omschreven over onze boerderij.