Binnen

Geniet van de gezellige en huiselijke sfeer van Grand Café 1837 en onze prachtige uitbreiding ‘de Boerenstal’ sinds eind 2016. Het Grand Café beschikt over 40 zitplaatsen. ‘de Boerenstal’ is geschikt voor gezelschappen tot 70 personen zittend en 130 personen staand.

 

Dé terrassen

Geniet heerlijk op één van onze 2 zonnige terrassen. Zoek beschutting in de schaduw van de 150 jaar oude kastanjeboom of één van de vele parasols op het terras bij het Grand Café. Dit terras beschikt over 80 ruime zitplaatsen met een minispeeltuin voor de kleintjes. ‘de Boerenstal’ beschikt over een eigen privé terras, rondom in het groen, tussen de mooie leilindebomen en prominente kastanjebomen.

Kinderen zijn méér dan welkom

Wij bieden elke faciliteit die uw kind wenst; kinderzitjes, kleurplaten, knutselwerken, spelletjes, een speciale kinderkaart voor lunch én diner, speelhoekje en een minispeeltuin op het terras van het Grand Café.

Toegankelijkheid

Bent u slecht ter been? Wij helpen u graag mee naar binnen aan de parkeerzijde van het pand. De authentieke entreedeuren bij het Grand Café bepalen de toegankelijkheid voor rolstoelen tot 75cm. ‘de Boerenstal’ is toegankelijk voor iedere minder valide en beschikt over een ruim invalide toilet. Dit toilet is voor gasten van het Grand Café buitenom bereikbaar.

Allergenen

Wij stellen ons als Grand Café 1837 flexibel op tegenover gasten met een allergie en/of intolerantie. Omdat wij het overgrote deel in eigen keuken voorbereiden en bereiden, weten wij wat er in onze gerechten aan ingrediënten worden gebruikt. Hierdoor is het in de meeste gevallen prima aan te passen naar een allergievrij gerecht.

Onze soepen en minimaal 1 warme saus zijn glutenvrij en deels ook lactose vrij. De keuken beschikt over een glutenvrije frituur en heeft altijd gluten-en lactosevrij brood op voorraad. Op de lunch- en dinerkaart staan meerdere vegetarische en vegan gerechten. Ook bij de borrel.

Genieten

Niets is beter dan genieten met een drankje en hapje of bijkletsen tijdens een High Tea, High Wine of High Beer. Het vieren van een verjaardag, trouwdag of jubileum in het klein of juist groots behoort binnen 1837 tot de mogelijkheden. 

Honden

Op ons terras zijn honden de gehele dag toegestaan. Er zijn altijd waterbakken en hondenkoekjes voorradig. Binnen is het tijdens de lunch mogelijk uw hond aangelijnd, droog en schoon, mee te brengen. Wanneer ons diner aanvangt (vanaf 17.00 uur) zijn honden niet toegestaan.

GESCHIEDENIS

Het Grand Café is gevestigd in een ruim 300 jaar oude boerderij in het hart van Nootdorp. Grand Café 1837 is niet zomaar een naam. In de 19de eeuw woedde er een felle brand in de dorpskern van Nootdorp waarbij het voorstuk van het pand geheel afbrandde.

De gevelsteen aan de voorzijde van het pand geeft aan J.V. en J.R.L.D. en het jaartal 1837. De initialen J.R.L.D. staan voor investeerder Jan RijLaarsDam en J.V. voor toenmalig uitbater Jacob Vlok. Het jaartal 1837 duidt op de herbouw van het pand. Jarenlang heette het ‘De Vergulde Ster’, in de volksmond ‘De Uitspanning’ waar wagenmenners zich stil hielden om hun paarden te laten drinken en namen daar zelf een hartversterkertje bij. Pas in de 20ste eeuw werd het café omgedoopt tot ‘De Gouden Star’. Een geliefd dorpscafé, sinds 1972 een familiebedrijf, waar generatie na generatie dorpsgenoten elkaar ontmoetten voor een drankje en een hapje. En dit wordt voortgezet in Grand Café 1837!

In 2019 is het boerderijen boek uitgebracht. Een prachtige historie staat hierin omschreven over onze boerderij.